До средата на 2027 година участъкът в Кресненското дефиле на АМ „Струма“ ще бъде изграден

27 Януари, 2020 41

Истината за ЛОТ 3.2 на Автомагистрала „Струма“ през Кресненското дефиле

Евродепутатът от ВМРО в групата на Европейските консерватори и реформисти в ЕП написа в своя официален Фейсбук профил коментар относно изтеглянето на България от проекта за изграждането на отсечката на АМ „Струма“ – Кресненското дефиле.

Слабаков разясни, че всъщност България не се отказва от финансиране, напротив – ще бъде внесено ново предложение, което ще стане до края на тази година и участъкът с най-много катастрофи в последните 10 години ще бъде завършен до 2027 г.

Борбата продължава, завърши Андрей Слабаков.

Прочетете целия коментар на Слабаков във Фейсбук:

Скъпи приятели,

Веднага искам да успокоя едни и да разочаровам други.

България оттегли искането си до Европейската комисия за финансиране на отсечката на магистрала „Струма“ през Кресненското дефиле. Причината е, че трябва да се предприемат мерки за смекчаването на въздействието на трафика върху природата.

Това обаче не означава, че сме се отказали от проекта. Напротив, ние продължаваме. Трябва да подготвим ново искане с конкретни стъпки според препоръките на Европейската комисия, защото единствените коментари - подчертавам единствените коментари - са екологични. Българското предложение никога не е нарушавало нито една европейска директива.

Няма да се откажем, защото усилията си заслужават. Новото предложение ще бъде внесено до края на тази година и това по никакъв начин няма да се отрази на крайния срок - до средата на 2027 участъкът ще бъде изграден!

Аз лично продължавам да вярвам, че в Кресненското дефиле най-застрашеният вид е човекът. В последните 10 години там има най-много катастрофи – средно по 5 за всеки месец от 2010 до 2019 година.

Накрая нека обобщя – не губим средства, не сме наказани, не се сме се отказали от финансиране. Борбата продължава!

Сподели: