Андрей Слабаков с равносметка за обещанията и работата като евродепутат

02 Януари, 2020 78

Днес е време за равносметка, пише евродепутатът от ВМРО Андрей Слабаков в социалната мрежа. За него всичко се е променило, когато е разбрал, че е избран да представлява България в Европейския парламент.

Той обаче избира да не се променя. Затова малко преди изборите, в деня, в който честваме делото на Светите братя Кирил и Методий, направи списък с обещания. Днес Слабаков го припомня и ето каква равносметка прави:

1. „Обещавам да ходя на работа“ – Не съм изтървал сесия, заседание или гласуване, които са били от значение за българския национален интерес.

2. „Обещавам да върша работа“ - По моя покана от България дойдоха представители на различни браншови организации и синдикати, които срещнах с техни колеги от други държави, с еврокомисари, евродепутати и министри. Дефинирахме проблемите, предложихме решения и получихме уверения, че занапред ще се работи в посока тези хора, които дойдоха в Брюксел, да могат да работят спокойно и сигурно, за да бъдат наистина пълноправни граждани на ЕС.

3. „Обещавам да работя в интерес на България“ - Не виждам друг възможен начин за работа в Европарламента, когато си избран да представляваш България, като искрено се надявам да не ме опровергават.

4. „Обещавам да работя в интерес на Европейския съюз, ако това не противоречи на точка 3“ - Заедно с мои колеги от България, Испания, Италия, Германия, Естония и Полша успяхме да спрем отровнозеленото предложение за спиране на строежа на магистрала Струма. По този начин спестихме на всяко българско семейство по близо 2000 лева и помагаме за завършването Европейския транспортен коридор № 4.Така разбирам аз защитата на националния интерес за сметка на псевдомантри от псевдополитици.

5. „Не обещавам да нося костюми, освен ако не е наложително“ - За мое съжаление се случваше да е наложително, но през голяма част от времето ми в Брюксел и Страсбург успях да спазя и това „не-обещание“).

6. „Не обещавам да говоря политически коректно, каквото и да означава това“ - Още не ми е ясно какво точно значи, но има достатъчно мои изказвания в slabakov.eu, от които да видите, че говоря така, както мисля. За горчивите проблеми няма нужда от захаросване.

7. „Обещавам да говоря истината и само истината“ - Например, абсурдите в „Натура 2000“ ще вонят на абсурди под всяко друго име, но предпочитам истинското им.

8. „Обещавам да защитавам правата на всеки български гражданин” - Всичко, което правя в Европарламента, е посветено само и единствено на това.

9. „Обещавам да защитавам правата на всеки гражданин на Европейския съюз, ако това не противоречи на точка 8” - И няма да се уморя да го повтарям и да го правя.

10. „Обещавам да не забравям, че съм българин” - И не го забравих, дори когато се потопих в антиутопията на един „превод“ на една книга на един патриарх на една литература.

И, разбира се, допълнителното обещание:
11. „Обещавам да пуша само на определените за това места” – „Стига да има огънче...“

Продължавам да вярвам, че „всеки народ, голям или малък има право на флаг и на глас“! (Й. Радичков)

Сподели: