Европейският съюз не е създаден да служи на френската външна политика

29 Февруари, 2024 61

Гласуването с единодушие е основен гарант за равноправие на държавите членки. С вашето искане да го премахнете, както и въведохте Европа на две скорости, вие просто разкрихте какво искате. А именно Европа да е разделена на важни държави и държави втора ръка.

Това заяви българският представител в ЕП Андрей Слабаков в свое изказване. А ето и цялото:

Господин председател, аз много бих искал да знам колеги, защо днес използвате политиката за разширяване като инструмент за пробутване на нежелани и недообмислени идеи за Европа. Европейският съюз не е създаден да служи на френската външна политика. Ако трябваше да следваме Макрон и неговите неразумни идеи, отдавна щяхме да бъдем във война с Русия. Това не е просто неразумно. Това се нарича тежка когнитивна недостатъчност.

Гласуването с единодушие е основен гарант за равноправие на държавите членки. С вашето искане да го премахнете, както и въведохте Европа на две скорости, вие просто разкрихте какво искате. А именно Европа да е разделена на важни държави и държави втора ръка. Това е пътят към Европейският съветски съюз, както каза колегата Джамбазки, където от една централа се издават заповеди, а всички останали само изпълняват. Ние живяхме в подобен режим и нямаме никакво намерение да го правим отново. Благодаря.

Видео от изказването:

https://youtu.be/u1EX8X8GqAw

Сподели: