Ние отдавна живеем в света на Оруел

29 Февруари, 2024 70

Каква е възможността след две години преговори между съвета и парламента, крайния резултат да излага нашите граждани на толкова открита заплаха от изтичане на информация, следене и контрол? Ние сега не можем да защитим нашите данни. Здравни данни изтичат както от България, така и от Франция. Хакери пробиха защитата на Пентагона. Колко ефективна бяха всъщност тяхната защита?

Това запита евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти Андрей Слабаков. А ето и цялото изказване:

Благодаря, господин председател. Аз гласувах категорично против това споразумение. Не съм виждал до сега по-очевиден опит да се пресъздаде книгата на Джордж Оруел 1984 година.

Каква е възможността след две години преговори между съвета и парламента, крайния резултат да излага нашите граждани на толкова открита заплаха от изтичане на информация, следене и контрол? Ние сега не можем да защитим нашите данни.

Здравни данни изтичат както от България, така и от Франция. Хакери пробиха защитата на Пентагона. Колко ефективна бяха всъщност тяхната защита?

А вие искате целият Европейски съюз да съхранява информациите в електронен вариант. Аз мога да ви каза защо. Това ви позволява да следите и да спрете тези, които ви критикуват. Явно се вдъхновявате от Китай. Според мен няма да мине много време, преди да се наложат ограничения на пътувания или затваряне на банкови сметки. Истината е, че ние отдавна живеем в света на Оруел и този акт просто го прави официален и открит. Благодаря.

Видео:

https://youtu.be/ZHmmDCbkYjA

Сподели: