Омразата няма пол, сексуална ориентация и етнос

27 Януари, 2024 62

Евродепутатът от Европейските консерватори и реформисти Андрей Слабаков заяви в свое изказване в пленарната зала на Европейския парламент в Страсбург, че категорично гласува против искането да се разшири списъкът с престъпения, установени на равнище ЕС, защото това цели да се обхване речта на омразата и престъплението от омраза. 

Аз лично нямам никакви претенции, мога спокойно да мразя или да обичам всеки, независимо от неговия пол, етнос или друга принадлежност. Повечето хора, които мраза, всъщност са хетеросексуални. Ако искам да критикувам Урсула фон дер Лайен, Макрон, Борел, Шарл Мишел и прочие, въпреки че не съм сигурен в тяхната сексуална ориентация, аз трябва да имам все пак това право, добави Слабаков


А ето и цялото изказване:


Благодаря, госпожа председател. Аз категорично гласувах против това, искане да се разшири списък с престъпления, установени на равнище Европейския съюз, за да се обхване речта на омразата и престъплението от омраза. Самата идея на този доклад, според мен, е неестествена. Не може това, което говорим, да се квалифицира като реч на омразата, само ако е насочено към определени малцинства или защитени групи от хора. Това не е равенство. 

Аз лично нямам никакви претенции, мога спокойно да мразя или да обичам всеки, независимо от неговия пол, етнос или друга принадлежност. Повечето хора, които мраза, всъщност са хетеросексуални. Ако искам да критикувам Урсула фон дер Лайен, Макрон, Борел, Шарл Мишел и прочие, въпреки че не съм сигурен в тяхната сексуална ориентация, аз трябва да имам все пак това право. Това не е език на омразата. В противен случай говорим само за цензура. Освен това няма никаква дефиниция какво е език на омразата. Аз не подстрекавам никого да убие някого. Изказвам собственото си мнение.


Благодаря ви.
Сподели: