Къде в Европа сте чували за училище или университет, където се избира на база сексуална ориентация или на база етническа принадлежност?

29 Юни, 2022 29

Евродепутатът Андрей Слабаков гласува категорично против Мерките за приобщаване в рамките на програмата „Еразъм +“ за периода 2014 - 2020 г., поради няколко причини. Една от тях е, че на база новите критерии се създава дискриминация към мнозинството, защото са привилегировани определени групи от хора. Слабаков запита дали някой е чувал в Европа да има училище или университет, където да се избират хора на база сексуална или етническа принадлежност? 

Вместо да инвестирате в културата и образованието – двата сектора, които винаги страдат, без значение каква криза има, Вие ги прахосвате и създавате за пореден път смут, каза Слабаков.


Цялото изказване на Слабаков от трибуната на ЕП четете тук >>>


Благодаря, госпожо председател.

Аз съм един от докладчиците в сянка на този доклад. Много харесвам програмата „Еразъм +“, но мога да Ви кажа, че гласувах против. В този доклад има много добри неща, като специално внимание към хората с увреждания или тези, които са от отдалечени райони, но кажете ми къде в Европа сте чували за училище или университет, където се избира на база сексуална ориентация или на база етническа принадлежност?

Това нещо никога не е съществувало и е напълно излишно да влизаме в този доклад. Не разбирам защо трябва да има някакви привилегировани групи? Защото това води, според моите разбирания, до огромна дискриминация на мнозинството. 

Освен това, това е прахосване на пари, които биха могли да се пренасочат към нещо по-разумно в областта на културата и образованието. Това са двата сектора, които винаги страдат най-много по време на кризи, без значение дали са здравни, дали са геополитически или икономически.

Благодаря Ви.


Цялото изказване на Слабаков гледайте тук >>>


Сподели: