За пореден път в доклада за незаконния дърводобив в ЕС няма и дума за т.нар. битова сеч

27 Юни, 2022 23

Българският представител на ВМРО в Групата на Европейските консерватори и реформисти Андрей Слабаков коментира Резолюция на Европейския парламент относно незаконния дърводобив в ЕС, като гласува против, защото според него докладът е непълен. 


Вместо да съдите някакви хора, трябва да откриете причините, поради които секат. В този доклад няма нито една дума за причините за незаконната сеч. Също така няма и думичка за т.нар. битова сеч. Всичко това е следствие от сбърканата енергийна политика на ЕС.


А ето и цялото изказване >>>


Благодаря, госпожо председател.

Аз гласувах против и ще се опитам много накратко да Ви обясня за какво става дума. В този доклад няма нито една дума за причините за незаконната сеч. Това на първо място. Аз мога да Ви кажа обаче каква е причината – това е сбърканата енергийна политика на ЕС. Освен това няма и дума за т.нар. битова сеч. Това са обикновени граждани, които няма с какво да се отопляват и са започнали да секат и в парковете, и в градинките. Аз не ги оневинявам, но мисля, че този доклад е абсолютно непълен и по същество трябва да се разсъждава за основните причини за това нещо защо се случва, а не просто някакви хора да бъдат осъдени, че просто са го направили.


Видео от изказването вижте тук >>>


Сподели: