От кога се подбират хора по европейски програми на база сексуална ориентация?

23 Юни, 2022 123

Българският представител от ВМРО Андрей Слабаков коментира в зала програмата „Еразъм+“ и в частност начина, по който се прави подборът към нея. 


Вместо да се обърне внимание на хората с увреждания, от трудно достъпните местности и от бедните райони, то програмата цели да подбира участниците на база сексуална ориентация. Това е опит за намеса в националните политики на образование, с цел насаждане на европейска идентичност и т.нар. „сексуално многообразие“, което ще бъде контролирано от любимите на всички ни „служители по приобщаването“, каза Слабаков. 


А ето и цялото изказване на Слабаков >>>


Благодаря госпожо председател,

Подкрепям изцяло програмата „Еразъм+“ и възможностите, които тя предлага. Разбира се, че трябва да обърнем специално внимание на тези сред нас, за които съществуват реални бариери за участие в нея. Говоря за хора с увреждания, от изключително трудно достъпни местности и от най-бедните региони. Точно там трябва да концентрираме усилията си.

За съжаление тук се говори само за неща, които не само нямат значение за достъпа до „Еразъм+“, но и водят до активна дискриминация. Не съм чул някъде програмата да подбира на база сексуална ориентация! Или информация за това как могат да участват да се раздава само на младежи от един или друг етнос!

Тук се крие един опит за намеса в националните политики на образование, с цел насаждане на европейска идентичност и „сексуално многообразие“, под контрола на така наречените „служители по приобщаването“. Това си е чисто прахосничество на средства, във време когато образованието и културата са особено засегнати от кризи.


Видео от изказването вижте тук >>>


 

Сподели: