Жертвоприношение на олтара на „Зелената сделка“

20 Юни, 2022 21

По време на заседание на Комисията по петиции българският представител от ВМРО в Групата на Европейските консерватори и реформисти Андрей Слабаков коментира две от петициите, които са в тясна връзка със „Зелената сделка“. Петициите са във връзка със строителство на турбини и последиците от строежа. 


Аз съм изненадан, че няма решение от страна на ЕС, защото това е проблем, който е много сериозен. Благодаря на вносителите на петициите и на всички ангажирани по темата, защото тези турбини водят до сериозни щети спрямо околната среда. Статистиките относно вредата им са налице – хора с нарушен слух, тумори и други увреждания. А доводът за отхвърлянето им беше, че влияе само на 30% от населението. Това ли е приемливото жертвоприношение на олтара на „Зелената сделка“? Мислех си, че трябва да опазим хората, а не да ги разболяваме, категоричен е Слабаков.


А ето и цялото изказване на Слабаков:


Благодаря госпожо председател,

Този проблем е изключително важен, но не съм изненадан, че решение от страна на ЕС няма. Религията на „Зелената сделка“ и нейния пророк  Тимерманс не позволяват технологиите с етикет „зелено“ да бъдат поставяни под въпрос, независимо колко убедителни са фактите за тяхната вреда за хора и животни.

Благодаря на вносителите на тези петиции, че повдигат отново темата. Изключително съм притеснен от факта, че самият строеж на тези турбини води до сериозни вреди за околната среда и до репресиите от страна на държавните власти. Очевидно тук важи принципът „успех на всяка цена“ за „зелените“ технологии, без значение за нанесените вреди.

Нека не забравяме, че става въпрос не само за птици, но и за човешкото здраве. Все пак наскоро разглеждахме една белгийска петиция, която разобличи колко е безполезно законодателството на ЕС в сферата. Статистиките бяха потресаващи - хора с нарушен слух, тумори и други увреждания. Всичко това беше отхвърлено с аргумента, че засяга само 30% от населението! Това ли е приемливото жертвоприношение на олтара на „Зелената сделка“? Все пак аз си мислех, че целта ни е да предпазим хората, не да ги разболеем!

Тези петиции трябва да останат отворени и внимателно разследвани. Нужно е да наново да оценим всички „зелени“ технологии, за които досега се е лъгало, че са безопасни и полезни.

Благодаря.


Видеото от изказването на евродепутата Андрей Слабаков гледайте тук >>> 


Сподели: