Окупация на жилища във всяка една държава в ЕС трябва да бъде спряна

28 Април, 2022 68

Очевидно и в България, и в Европа виждаме безнаказаното възползване от чужда собственост. У нас пример за такива набези и окупации има от страна на циганите. Именно поради тази причина трябва да подпомогнем и испанските граждани, които живеят в страх от безнаказаното настаняване по домовете им.


Това категорично заяви евродепутатът от ВМРО в групата на Европейските консерватори и реформисти по време на заседание на комисията по петиции.


Цялото изказване на Слабаков прочетете тук >>>


Благодаря госпожо председател,

Шокиран съм от тези петиции. Трудно е човек да си представи, че в днешно време граждани на европейска държава живеят в страх от това, че някой може безнаказано да се настани у тях. Още по-притеснително е бездействието на испанското правителство. Защо се мълчи по въпроса? Каква полза се извлича от това, че правителството извръща глава от проблема? Кой и с каква цел извършва тези „окупации“?

За съжаление, не мога да бъда наистина изненадан от подобна ситуация, защото същото се случва и в България. При нас циганското население отдавна разбра, че може безнаказано да се възползва от чуждата собственост на българските граждани. Не къщи, а цели села са окупирани, а жителите живеят в терор, жертви на насилие грабежи.

Испанското правителство трябва да действа веднага, за да промени закона и да въведе ред. Все се говори за правата на гражданите, но когато става въпрос за правото на неприкосновеност на тяхната собственост има пълно мълчание. Нека сега правителството да изпълни задължението си. Петицията трябва да бъде оставена отворена. Трябва да се проучи как точно може да подпомогнем испанските граждани, които очевидно живеят в страх.


Видео от изказването тук >>>Сподели: