Фалшивите новини са терористичен акт

08 Септември, 2020 33

В интернет пише куцо и сакато

Източник: „Труд


Фалшивите новини са си терористичен акт. Това каза евродепутатът Андрей Слабаков ВМРО/ЕКР по време на Политическата академия на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР), която се провежда в България.


Аз пиша становище за новините в интернет и за мен фалшивите новини наистина са терористичен акт. Не е задължително да се опашеш с динамит и да се взривиш на някой площад, за да бъде само това тероризъм. Всички неща, които всяват страх, смут и паника, се наричат тероризъм, категоричен е той.


Това, което Ви съветвам да правите, при огромното количество информация, което съществува, е да се опитвате да четете между редовете, както беше преди 1989 г. От информацията, която се разпространява в интернет, едва ли има и 25 процента, която да е вярна. Трябва да се научавате да различавате кога нещо е пропаганда и дезинформация, предупреди Андрей Слабаков.


Някои твърдят, че това било свобода. Пълно е със странни информационни сайтове, платени от разнообразни формации. Тече жалка пропаганда. Едно време бабите викаха: „Казаха го по радиоточката, значи е вярно. Минахме през нивото: „Казаха го по телевизора, значи е вярно. А сега сме на нивото: „Пише го в интернет. Но в интернет пише куцо и сакато. Затова подхождайте с известна доза съмнение и проверявайте информацията, посочи още пред участниците на форума Андрей Слабаков.Сподели: