Андрей Слабаков е заместник-координатор в Специалната комисия за борба с рака към ЕК

27 Септември, 2020 38

Веднага след като е избран в началото на този парламентарен сезон, той е провел среща с двама национални координатори – експерти в борбата с рака.

Евродепутатът от ВМРО в групата на Европейските консерватори и реформисти Андрей Слабаков бе категоричен, че ще предложи на Специалната комисия за борба с рака към ЕП експертното мнение за мерки и дългосрочна стратегия за борба с рака на двамата експерти – проф. д-р Добрин Константинов и д-р Божил Робев.


Ето какво написа във „Фейсбук“ по повода евродепутатът Андрей Слабаков:


Скъпи приятели,

От този парламентарен сезон съм заместник-координатор в Специалната комисия за борба с рака към Европейската комисия. Това не е експертен съвет, а политическо място, където се взимат важни решения в дългосрочен план. Надявам се, че те ще бъдат в полза за всички европейски граждани независимо от техните политически възгледи.

Днес се срещнах с двама национални координатори – проф. д-р Добрин Константинов, началник на Клиниката по детска клинична хематология и онкология към УБМАЛ „Царица Йоана – ИСУЛ“ и д-р Божил Робев, началник Отделение по медицинска онкология към УМБАЛ „Свети Иван Рилски“, както и с д-р Станимир Хасърджиев, председател на Националната пациентска организация и секретар на Съвет „Партньорство за здраве“ към Министерски съвет.

Ще предложа на Специалната комисия тяхното експертно мнение за мерки и дългосрочна стратегия за борбата с рака.
Сподели: