11 септември 2020 г. (петък), 10.00 ч., Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков - Онлайн среща

28 Август, 2020 45

На 11 септември (петък) от 10.00 ч. ще се проведе онлайн среща: Очакванията на гражданите на Европейския съюз, която е организирана от Бюрото на Европейски парламент в България. 


Участие в дискусията ще вземат европейските представители от ВМРО в групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков. 


Целта на събитието е да предостави платформа за дебат и да събере обратна връзка от гражданите за техните очаквания. Онлайн дискусията се провежда в контекста на предстоящата годишна реч за състоянието на Европейския съюз на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която ще се състои на 16 септември по време на първата пленарна сесия на Европейския парламент в Страсбург след избухването на епидемията от COVID-19. Това е ключов момент за дебати, в който ЕП ще обсъди приоритетите и действията на ЕК за намиране на решения за смекчаване на последиците от здравната и икономическа криза.


На срещата с българскките евродепутати гражданите ще могат да дадат израз на своите очаквания и опасения, както и да отправят призиви за действие, за да се гарантират ясни правила и условия за това как ще бъдат изполозвани европейските средства. Ще могат да чуят и мнението на евродепутатите за това как според тях трябва да действа ЕС на световната сцена, за да се изправи пред външните предизвикателства.


За да успеете да се включите в срещата, е необходима регистрация тук , с краен срок до 12.00 ч. на 10 септември (четвъртък) 2020 г. Ако не успеете да се регистрирате, ще може да гледате събитието на живот от страницата на Бюрото на Европейски парламент в България.

Сподели: