www.monitor.bg - Андрей Слабаков: Заплатата е над 6000 евро, държат се с нас като с ученици

22 Януари, 2020 44

"Малко над 6 000 е за депутат. Другите пари са за сътрудници. Защото то има един бюджет, но това са заплатите на хора, които работят в България и Брюксел. Така че в крайна сметка тия пари ги харчим тука”, обясни той и допълни, че вече е открил и местата за пушене в сградата на ЕП. 120 млн. евро на година струва директната поддръжка на сградата на Европарламента в Страсбург. Един милиард годишно струва пътуването до там на членовете на Европарламента за заседания. Слабаков открои и един от проблемите на Европейския парламент - че се правят много малко конкретни предложения.

"Тука е много смешно. С нас се държат като ученици. Идваш, трябва да се подпишеш, че си бил. После обаче, ако си бил и не гласуваш в зала, не може. Постоянен контрол е. За Нова година ще сме във ваканция и ще се прибера малко", заяви той.

"Това много ме уморява. В смисъл ходят просто да говорят. Говори, говори, говори и накрая нищо не казва. Въобще тия двуминутните изказвания са много гадни, защото има едни, които са, айде да не ги нарека новобранци, някакъв вид тарикати, смятат, че като говорят адски бързо, ще могат да кажат повече неща. Това е изключително грешно, защото има превод на 24 езика. Някои минават през два превода, докато стигнат до нормален превод”, казва още режисьорът.

На въпрос за колегата му Ангел Джамбазки, който наскоро бе хванат да шофира пиян, евродепутатът заяви: "Депутатите не са светци - Джамбазки ще си понесе санкцията за това".

Сподели: